Albire dentara profesionala - clinica stomatologica DentoCare
Obtine un zambet mai alb si mai stralucitor

Albire dentara profesionala

Cu totii ne nastem cu dinti albi aproape de perfectiune, dar cu timpul acestia se devin mai inchisi la culoare si se pateaza. Pe langa imbatranirea naturala, mai exista si alti factori care contribuie la schimbarea culorii dintilor:

  • Fumatul
  • Unele alimente, ceaiul si cafeaua
  • Anumite medicamente cum ar fi tetraciclina si fierul.
  • Placa bacteriana/tartrul

Prin albirea dintilor se obtine un zambet mai alb si mai stralucitor. Tehnica cea mai recomandata este albirea dentara profesionala deoarece reprezinta cea mai sigura, confortabila, rapida si eficienta metoda de a-ti recapata zambetul stralucitor, doar cu o singura vizita in cabinet.

Exista numeroase motive pentru care un pacient alege procedura de albire profesionala a dintilor in cabinet, insa cel mai important este urmatorul: tratamentul profesional cu lampa in cabinet dureaza mult mai putin si este mult mai eficient decat alte solutii sau sfaturi gasite pe internet.

Albirea profesionala recurge la un gel pe baza de peroxid de hidrogen care decoloreaza dintii ce actioneaza asupra substantei organice din smalt nu asupra substantei minerale (prismatice) care da rezistenta smaltului., iar pentru a accelera procesul si a mari eficacitatea gelului se folosete o lumina speciala cu un spectru special.

Tratamentul dureaza foarte putin si se face intr-o singura sedinta in cabinetul stomatologic iar rezultatul este imediat vizibil. Inainte de realizarea procesului de albire, este necesara o dantura curata si sanatoasa. Tratamentul de igienizare dentara este necesar si premergator procesului de albire dentara.

Cat dureaza efectul de albire?

Efectul albirii dureaza de la cateva luni pana la cativa ani in functie de alimentatia adoptata si de viciile persoanelor (fumatul, consum excesiv de cafea) iar gradul de albire difera de la o persoana la alta.

Efectul depinde de starea initiala a danturii, de cat de patati sunt dintii si de concentratia gelului.

Albirea se poate mentine cu un kit de albire a dintilor ce poate fi folosit acasa si se bazeaza pe purtarea unei gutiere cu gel, cu o concentratie mai mica.