Ce este electric flossingul? – Clinicile DentoCare
profilaxie
Despre periutele interdentare
martie 9, 2016
Periuta dentara. Stiai ca?
martie 15, 2016
Show all

Ce este electric flossingul?

electric flossing

Electric flossingul:

“Electric floss” este un dispozitiv electric care functionează cu baterii sau acumularori. Reprezintă varianta imbunătățită, automatizată a flossului manual.

Există două mari tipuri de electric floss din punctul de vedere al părții active:

  • Parte activă în formă de furcă sau “Y”, asemănatoare floss holderului manual, înte brațele “Y”-ului întinzându-se ața dentară. Partea activă și mânerul sunt conectate la un rezervor de apă și un accumulator asemănătoare dușului bucal. Ața dentară este activată, și produce vibrații  datorită  celor două jeturi simultane  de apă propulsate de-a lungul brațelor furcii. Un astfel de dispozitiv este Lyre Jet- Lyre Jet Bath Corp.
  • Parte activă liniară, ca un filament flexibil din nylon moale, pătrunde interdentar și realizează până la 10.000 de vibrații pe minut. Partea activă poate fi asociată cu substanțe aromate sau agenți de albire, pentru albirea spațiilor interdentare. Astfel de aparate sunt : Personal Flosser, Power Flosser și Personal Whitening Flosser – Waterpick.

Eficiența acestor dispozitive este aceiași cu cea a aței dentare utilizată manual, avantajul constând în timpul mai scurt de utilizare și în ușurimea efectuării flossingului.

Ața dentară este și un mijloc diagnostic – constatarea prezenței firului scămoșat după utilizare, semnalează în zona respectivă prezența cariei dentare, a depozitului de tartru, a obturației nefinisate sau debordante, a microprotezelor largi, etc..

Deși s-a estimat că numărul de oameni care folosesc ața dentară nu depășește 15% din populația mondială, anual în Statele Unite ale Amercii se consumă peste 6 milioane de kilometrii de ața dentară.

Medicii recomandă flossingul și în prevenirea afecțiunilor cardiace, și în creșterea speranței de viață. S-a observant implicarea bacteriilor  din cavitatea bucală, restante în principal în spațiile interdentare inaccesibile periajului, în bolile cardiace și în arteroscleroză. Se estimează că pacienții care folosesc tehnici complete de igienă orală , incluzând și flossingul pot câștiga în medie 6,4 ani de viață!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *