Coroana ceramica pe suport zirconiu. Ce este si care sunt avantajele? – Clinicile DentoCare
Ce este o coroana ceramica pe suport metalic?
februarie 26, 2016
igiena orala
Periuța de dinți electrică sau periuța de dinți manuală?
martie 1, 2016
Show all

Coroana ceramica pe suport zirconiu. Ce este si care sunt avantajele?

Coroana ceramica pe suport zirconiu reprezinta ultima tehnologie in materie de estetica dentara si cea mai potrivita pentru a obtine un zambet alb si perfect.

Ce este zirconiul?

coroana ceramica zirconiu

Dioxidul de zirconiu este un material foarte dur, de culoarea dintelui care, spre deosebire de metal, nu se toarna si nu este prelucrat manual in laborator.

Zirconiul este un material folosit in practica stomatologica incepand cu anii ’90, castigand rapid teren prin calitatea superioara ce o confera lucrărilor dentare. Coroana ceramică pe suport de zirconiu este obtinuta printr-un procedeu de frezare computerizata a unui bloc de zirconiu prin tehnologia CAD CAM, urmată apoi de adaugarea succesiva de straturi de ceramica. Rezultatul este foarte estetic, cu avantaje superioare altor lucrari ceramice.

Avantajele coroanelor din zirconiu:

  • Efectul estetic singular al zirconiului poate fi cel mai mare avantaj al acestuia. Aspectul natural este datorat trecerii luminii prin el, astfel incat atunci cand privim o coroana din zirconiu sau un dinte natural, nu se poate observa nici o diferenta.
  • Sunt foarte rezistente la forte masticatorii mari;
  • confera un aspect estetic deosebit. Coroana ceramica pe suport de zirconiu poate fi modelata in asa fel încat forma si culoarea sa sa fie compatibile cu cele ale dintilor pacientului.
  • Precizia lucrarii ceramice pe zirconiu este garantata de realizarea structuri interne de catre computer prin taierea dintr-un bloc solid de dioxid de zirconiu, frezarea  computerizata a coroanei CAD CAM
  • Au o afinitate mult mai mica pentru placa bacteriana;
  • Acomodarea pacientului cu acest tip de coroane este foarte rapida, acestea fiind mai usoare si avand o biocompatibilitate ridicata cu tesuturile moi (eliminand riscul reactiilor alergice).

Clinica DentoCare ofera servicii de protetica iar pentru mai multe detalii despre pretul unei coroane ceramice pe suport zirconiu fa click aici

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *