Detartraj si periaj profesional – Clinicile DentoCare

Cel mai simplu si eficient mod de a evita imbolnavirea dintilor este o igiena corecta. In afara de periajul facut acasa, este foarte importanta si igienizarea profesionalea facuta in cabinetul stomatologic. Pe langa faptul ca se obtine o cavitate bucala curatata profesional, medicul stomatolog depisteaza si eventuale probleme ce se afla intr-un stadiu incipient si astfel se pot remedia din timp, fara dureri, complicatii si cu costuri minime.

Pentru o dantura frumoasa si sanatoasa, profilaxia trebuie aplicata de la aparitia primilor dinti de lapte si continuata toata viata. Tot in sedintele de profilaxie se invata si tehnica de periaj corect, pe care foarte putini o stapanesc.

Pasul 1

Detartrajul cu ultrasunete - indeparteaza tartrul si placa bacteriana aflate supragingival (vizibile pe suprafata dentara) iar actiunea ultrasonica impreuna cu jetul de apa aruncat concomitent indeparteaza reziduurile.

Pasul 2

Periaj profesional - pe toata suprafata dentara, are ca scop indepartaea resturilor (inlaturarea discomiilor – coloratiilor – dentare externe provocate de alimente sau fumat) de tartru si placa bacteriana restante precum si masarea gingiilor. Periajul completeaza detartrajul in sedinta de profilaxie periodica (la 6 luni), dar este recomandat a se face si intre aceste sedinte o data la 2 luni. In functie de starea gingiilor se face cu o pasta de dinti terapeutica sau nu.

Pasul 3

Airflow - aplicarea pe dinti a unui jet de apa, aer si bicarbonat de sodium, cu rolul de a indeparta si ultimele resturi de placa si tartru de pe suprafetele dentare, precum si interdentar, acolo unde se ajunge cel mai greu. De asemenea, se obtine o netezire perfecta a dintilor si un usor masaj gingival extrem de benefic.