Endodontie la microscop. Tratament canal. 

Endodontie

Termenul de “endodontie” provine din limba greaca si inseamna “interiorul dintelui”. Endodontia este specializarea stomatologica ce se ocupa cu tratamentul canalelor radiculare ale dintilor sau, mai popular spus, de scoatere a nervului dintelui urmata de tratarea canalelor si obturarea/sigilarea acestora.

Tratamentul de canal presupune o deosebita atentie si indemanare din partea stomatologului si reprezinta cheia succesului intr-o restaurare protetica sau odontala.

Tratamente de canal - extirpare nerv + obturatie canal

Endodontie la microscop

Tratamentele endodontice (de canal) asistate de microscop reprezinta cea mai complexa formula de lucru existenta, in prezent, in endodontie. In Romania, stomatologica asistata de miscroscop este folosita de cativa ani.

Cu ajutorul microscopului endodontic, care poate mari de pana la 22 de ori si poate furniza o lumina destul de puternica pentru a se putea observa detalii pe care medicul dentist nu le poate vedea cu ochiul liber, se pot salva dinti, care altfel nu ar fi putut fi pastrati. Folosirea microscopului in tratamentele de canal a permis rezolvarea multor cazuri foarte dificile cu un prognostic rezervat. Un tratament de canal bine facut poate reda functionalitatea dintilor pacientului si cu ingrijire adecvata, poate preveni eventuale complicatii viitoare.

Utilizarea microscopului in tratamentul canalului radicular a dus la cresterea calitatii tratamentelor, dar si a ratei de succes in recuperarea dintilor greu de tratat prin metode clasice. Performantele optice remarcabile ale microscopului ofera posibilitatea de a vizualiza detalii care nu pot fi vazute cu ochiul liber. Imaginea la microscop este marita si foarte clara. Calitatea deosebita a imaginii, fidelitatea culorilor si vizualizarea celor mai fine detalii au foarte mare importanta pentru un diagnostic si tratament corect.

Avantajele endodontiei la microscop

De ce sa alegi tratamentul la microscop?

 • Marirea imaginii canalelor radiculare intre 2,4X si 22X face ca tratamentele endodontice si retratamentele sa aiba o rata de success mult mai mare. Pot fi detectate canale atipice, inchise perforatiile, scoase din canal, acele rupte, etc.
 • Cresterea preciziei tratamentului endodontic. Cu ajutorul microscopului se pot vizualiza chiar micro-fisuri si fracturi in lungimea dintelui.
 • Permite salvarea dintilor care altfel ar trebui extrasi .
 • Faciliteaza comunicarea eficienta cu pacientul– datorita posibilitatii de a realiza poze si/sau inregistrari video in timpul tratamentului endodontic.
 • Diagnostic exact – pot fi detectate eventuale leziuni ce nu pot fi observate fara mijloace de marire optica.
 • Tratament de canal conservator– se poate salva mai mult din structura dentara sanatoasa.
 • Permite efectuarea unui tratament de calitate prin sigilarea completa a canalelor, evitandu-se astfel retratamentele.
 • Confortul este ridicat pentru pacient.
 • Dinte monoradicular

  350 RON

  Extirpare nerv + obturatie canal

  • Anestezie inclusa
  • Diga inclusa

  Dinte pluriradicular

  450 RON

  Extirpare nerv + obturatie canal

  • Anestezie inclusa
  • Diga inclusa

  Beneficiaza de o consultatie GRATUITA. Programeaza-te acum!