Igienizare dentara – Clinicile DentoCare
 

Detartrajul profesional (Igienizarea dentara profesionala)

Echipa noastra de igienizare dentara profesionala, formata din medici generalisti, este pregatita sa va aduca un zambet mai sanatos, mai alb si mai curat

Afla mai jos, de ce este important detartrajul?

pachet-detartraj

Pachet Detartraj Complet

250 149Lei

Pachetul contine:

  • Detartraj / ambele arcade
  • Periaj profesional / ambele arcade
  • Aiflow / ambele arcade
Rezerv oferta
 
pachet-pro-(albire

Pachet Detartraj Complet + Albire

990 490Lei

Pachetul PRO contine:

  • Detartraj / ambele arcade
  • Periaj profesional / ambele arcade
  • Aiflow / ambele arcade
  • Albirea dintilor cu gel si gutiere
Rezerv oferta

De ce este importanta igienizarea dentara profesionala?

Ce este detartrajul?

Detartrajul reprezintă o manoperă stomatologică profilactica prin care sunt îndepărtate tartrul şi placa bacteriană de pe suprafaţa dinţilor cu ajutorul aparatului cu ultrasunete. Acesta dislocă depozitele aderente supragingivale si/sau subgingivale şi este urmat, de obicei, de un periaj dentar şi de procedura de air-flow: proiectarea sub presiune a unui jet de apă cu bicarbonat de sodiu, care are rolul de a îndepărta toate resturile fine rămase pe dinţi şi eventualele coloraţii superficiale.

De ce trebuie tartrul indepatat?

Tartrul se formeaza prin mineralizarea in timp a placii bacteriene impreuna cu sarurilede calciu din saliva. Acesta adera de suprafata dintilor dar si pe alte zone dure si anume:obturatii (plombe), punti dentare, proteze, implante sau aparate ortodontice si poate fi un factor favorizant al aparitiei bolii parodontale. Depozitele de tartru inflameaza si irita gingia, producand gingivite si parodontite ce pot ajunge pana la pierderea dintilor si nu in ultimul rand, degradarea dintilor prin leziuni carioase.

Care sunt beneficiile detartrajului?

Realizarea detartrajului în mod periodic este fundamentală pentru a feri dantura de efectele negative pe care le provoacă placa bacteriană şi tartrul. Acestea irită gingia producând sângerarea ei la periaj sau la contactul cu alimente mai dure, maschează unele carii şi reprezintă totodată un rezervor de bacterii şi toxine, în prima fază pentru zonele învecinate, dar şi pentru întreg organismul. Odată cu efectuarea detartrajului, imediat vizibile vor fi îmbunătăţirea aspectului estetic (dinţi mai curaţi, un zâmbet mai alb şi mai strălucitor). În unele cazuri, detartrajul poate ajuta la descoperirea unor carii şi tratarea lor, însă mai puţin conştientizată este reducerea riscului apariţiei unor boli sistemice generale.

Cand facem detartrajul?

Este indicat ca igienizarea profesionala sa se realizeze de doua ori pe an in cazul unui pacient sanatos, ce prezinta o igiena dentara buna. La persoanele cu gingivite recidivante, boala parodontala, purtatoare de aparat ortodontic, fumatori, pacienti diabetici sau alte grupe de risc aceasta igienizare se recomanda la 3-4 luni.

De ce uneori dintii sunt sensibili dupa detartraj?

Depozitele de tartru cantonate in spatiile interdentare si in santul gingival preseaza gingia si o decoleaza de pe dinte. Detartrajul inlatura aceste depozite si lasa portiuni initiale de radacini dentare dezgolite, care pot fi sensibile la diferiti stimuli (rece, cald, dulce etc). In timp, o gingie normala isi revine si se reacoleaza pe dinte, inlaturand aceasta sensibilitate.

Asadar, daca gingiile tale sangereaza si sunt inflamate, cel mai frecvent principalul vinovat este tartrul, si uneori simpla indepartare este suficienta pentru ca problemele sa dispara. Detartrajul nu este dăunător, singurul lucru care ar putea să dăuneze sănătăţii dinţilor fiind amânarea lui.