Aparat Dentar Fix Bucuresti | Clinicile stomatologice DentoCare

Aparat dentar - Promotie valabila pana la data de 31.10.2019

Rezerva oferta gratuit si vei beneficia de pretul afisat chiar dupa ce expira promotia

 
 

Promotie valabila pana la data de 31.10.2019

Rezerva oferta acum si vei beneficia de acest pret chiar dupa ce expira promotia

 
 
APARAT DENTAR METALIC - 2200 RON 990 RON
 • Cea mai buna solutie avand in vedere raportul calitate-eficienta-pret comparativ cu restul aparatelor ortodontice;
 • Este eficient si potrivit pentru orice tip de anomalie dentara;
 • Fiind realizat din metal, este un aparat foarte rezistent;
 • Pentru copii si chiar si pentru adulti exista optiunea sa-si ''coloreze'' aparatul gratie elasticelor de diferite culori.
Despre aparatul dentar metalicVreau sa rezerv oferta
APARAT DENTAR CERAMIC - 3400 RON 1490 RON
 • Cu ajutorul culorii albe sau crem a bracketilor, precum si a arcului alb ce trece prin bracketi, aparatul ceramic trece de obicei aproape neobservat.
 • Pe langa avantajul estetic oferit de aparatul ceramic, in utilizarea acestuia mai intervine si avantajul bracketilor care nu se pateaza. Elasticul din jurul lor se schimba lunar, ceea ce permite mentinerea unei igiene si a unui aspect impecabil.
 • Fiind realizat din ceramica – material casant - este indicat sa se acorde atentie mancarurilor dure existand riscul ruperii bracketului.
Despre aparatul dentar ceramicINDISPONIBIL MOMENTAN
APARAT DENTAR SAFIR - 4200 RON 1990 RON
 • Tratamentul cu bracketii din safir ofera o solutie optima pentru pacientii cu cerinte estetice deosebite. Caracteristicile individuale ale bracketilor confera rezultate de precizie.
 • In conditiile in care pacientii cauta alternative fizionomice, cat mai putin vizibile, bracketii safir pot reprezenta optiunea cea mai buna pentru tratamentul ortodontic.
 • Fiecare bracket safir este obtinut dintr-un singur cristal de ceramica pura , unul dintre cele mai rezistennte materiale, pe pozitia a doua dupa diamant.
 • Bracketii din safir ofera un control exceptional al rotatiilor dentare datorita dimensiunii bracketilor-date furnizate de ultimele studii in domeniu.
Despre aparatul dentar safirVreau sa rezerv oferta
pentru un zambet perfect

Ortodontie

Ortodontia reprezinta specialitatea medicinei dentare stomatologiei ce presupune diagnosticarea, preventia si tratamentul iregularitatilor dentare si faciale. Aceasta se ocupa cu obtinerea unei ocluzii ( muscaturi ) ideale asfel incat sanatatea tesuturilor aparatului dento-maxilar sa ramana sanatoase. Fara un tratament ortodontic atunci cand este indicat, riscurile aferente sunt reprezentate de procese carioase greu de tratat sau boala parodontala, o afectiune cu implicatii grave.

Ce este un aparat dentar si la ce ajuta?

Aparatul dentar este un dispozitiv (sistem) care se aplica pe suprafata vestibulara a dintilor (in marea majoritate a cazurilor) si are rolul de a influenta cresterea si dezvoltarea aparatului dento-maxilar, prin aplicarea anumitor forte. Cu ajutorul acestora se schimba pozitia dintilor pentru a preveni sau a corecta aparitia unor anomalii dar si pentru obtinerea unor rezultate estetice si functionale.

Ce tipuri de aparate dentare exista si care este diferenta dintre ele?

Aparatele dentare se impart in:

- Aparate dentare mobile si mobilizabile. Acestea pot fi indepartate si aplicate de catre pacient, chiar activate de catre el. In general, aceste tipuri de aparate se aplica la copii pentru a corecta problemele de dezvoltare a oaselor maxilare si a arcadelor dentare dar si neconcordanta dintre marimea dintilor si suportul osos. Acestea pot rezolva si problemele dentare cauzate de obiceiuri vicioase cum ar fi suptul degetului, muscarea buzei inferioare dar si de parafunctii cum ar fi respiratia orala.

- Aparate dentare fixe, care nu pot fi indepartate de catre pacienti si sunt aplicate permanent si activate de catre medic. Sunt utile atat pentru copiii ai caror dinti sunt in mare parte definitivi, cat si pentru adulti, pentru a pozitiona corect dintii si a rezolva problemele de ocluzie (muscatura).

Care sunt beneficiile?

Beneficiile aduse de purtarea unui aparat dentar sunt: obtinerea unei igiene corecte, reducerea riscului de parodontoza, reducerea riscului de a avea probleme cu articulatia temporo-mandibulara, rezolvarea unor probleme de vorbire-pronuntie si imbunatatirea esteticii faciale (obtinerea unui zambet frumos).

Cat dureaza tratamentul?

Tratamentul cu aparat dentar poate varia ca si durata in functie de cat este de complicata problema pacientului, dar si de varsta. Aparatul dentar nu prezinta o limita de varsta, acesta putand fi purtat atat de copii cat si de adulti insa, cu inaintarea in varsta, perioada de tratament creste. Majoritatea pacientilor urmeaza un tratament cuprins intre 18 si 24 de luni.

Cat dureaza tratamentul?

Tratamentul cu aparat dentar poate varia ca si durata in functie de cat este de complicata problema pacientului, dar si de varsta. Aparatul dentar nu prezinta o limita de varsta, acesta putand fi purtat atat de copii cat si de adulti insa, cu inaintarea in varsta, perioada de tratament creste. Majoritatea pacientilor urmeaza un tratament cuprins intre 18 si 24 de luni.

Care sunt etapele tratamentului ortodontic?

Inainte de a incepe traramentul cu aparat dentar, exista o serie de etape premergatoare:

- Consultatia initiala si realizarea unui dosar ortodontic ce contine radiografii si poze , folosit pentru analizarea corecta a statusului dentar si intocmirea planului de tratament.

- Inregistrarea unei amprente pe baza careia se realizeaza modelul de studiu ce reprezinta situatia initiala.

- Realizarea procedurilor necesare inainte de aplicarea aparatului dentar, stabilite de catre medicul ortodont: extractii in scop ortodontic pentru crearea spatiului necesar, tratamentul leziunilor carioase, reconstruirea morfologiei anumitor dinti, tratamente sau retratamente de canal, etc. Obligatoriu, inainte de aplicarea aparatului dentar, se realizeaza o sedinta de igienizare profesionala.

Etapele tratamentului cu aparat dentar sunt:

- Etapa de aliniere in care se produce alinierea dentara si nivelarea arcadei

- Etapa de lucru in care se produc deplasarile dentare majore (inchiderea spatiilor postextractionale, retrudare, deschiderea spatiilor in scop protetic)

- Etapa de finisare in care se definitiveaza pozitia dintilor prin mici modificari si se corecteaza ocluzia.

- Etapa de indepartare a aparatelor dentare fixe

- Etapa de mentinere a rezultatelor obtinute, cu ajutorul aparatelor de contentie (gutiere, fire)

Ai un copil? Afla de ce este bine sa poarte aparat dentar

Aproximativ 2% din populatia globului are dintii perfecti. De aceea ar trebui sa ne ingrijoram atunci cand functionalitatea danturii copiilor noastri are de suferit. Indreptarea dintilor nu reprezinta doar un factorul estetic, ci si unul functional.

Nealinierea dintilor sau relatia incorecta dintre dintii celor doua arcade dentare interfereaza cu abilitatea de a mesteca si de a rupe alimentele, lucru care afecteaza digestia si in cele din urma, sanatatea generala a organismului. Riscurile aferente netratarii la timp sunt reprezentate si de aparitia cariilor greu de tratat sau boala parodontala, o afectiune cu implicatii grave.

Pentru copil este foarte important, deoarece un aparat dentar poate corecta in perioada de crestere inconcordantele maxilarelor, poate sa ghideze eruptia dintilor permanenti cat mai aproape de pozitia lor corecta, in asa fel incat, in momentul in care toti dintii permanenti au erupt, sa diminueze timpul necesar unui tratament ortodontic ulterior.

Ortodontia la adulti

Ortodontia nu are limita de varsta, putand fi tratati copii de la varste de 5 ani, dar si adulti de 40 ani. Insa, cu cat tratam mai devreme problema cu atat avem la dispozitie mai multe optiuni.

In cazul adultilor, un aparat dentar poate corecta atat pozitia incorecta a dintilor, cat si ocluzia – muscatura. In multe cazuri, tratamentul ortodontic este necesar pentru pregatirea preprotetica, pregatirea chirurgicala, repozitionarea dintilor in vederea punerii unui implant dentar sau pentru stabilizarea ocluziei in cazul pacientilor cu afectiuni parodontale de la moderat la sever.

Avantajele tratamentului ortodontic

 • Curatarea mai eficienta a dintilor
 • Scaderea riscului de fractura dentara
 • Scaderea riscului de trauma ocluzala
 • Asigurarea eficienta a masticatiei
 • Redistribuirea spatiului
 • Incetarea/incetinirea bolii parodontale
 • Zambet frumos