Aparat autoligaturant Damon – Clinicile DentoCare
Inovatie in Ortodontie

Aparat autoligaturant DAMON

Promotie pe perioada limitata valabila pana la data de 30.09.2019

Aparatat autoligaturant Damon metalic - 4000 lei/arcada 2000 lei / arcada

Rezerva oferta

Aparatat autoligaturant Damon Fizionomic (transparent) - 5000 lei/arcada 2500 lei / arcada

Rezerva oferta

Aparatele dentare autoligaturante DAMON

Sistemul DAMON reprezinta un nou concept de a trata pacientii. Aparatele autoligaturante Damon ofera un tratament cu bracketi ce nu au nevoie de elastice sau ligaturi metalice in jurul acestora. Odata ce necesitatea aplicarii acestor module/elastice este eliminata, arcurile special concepute pentru acest sistem gliseaza liber in bracket, ceea ce duce la un tratament mai rapid fata de sistemul clasic, mai putine vizite la controalele periodice si un confort mai mare al pacientului.

Lipsa modulelor elastice elimina de asemenea acumularea in exces a placii bacteriene ceea ce face mai usor de curatat .

Avantajele aparatelor autoligaturante DAMON

Tratament mai rapid

Tratamentul cu sistemul Damon este cu pana la sase luni mai rapid decat cu aparatul dentar traditional. Sistemul Damon functioneaza 24/7 si asigura alinierea dintilor pentru a crea un zambet ce va imbunatati intregul aspect facial.

Mai confortabil

Aparatele autoligaturante Damon ofera un tratament ortodontic mai confortabil decat aparatul dentar tradiţional. Sistemul Damon foloseste aparatul dentar fara module elastice sau metalice care nu trebuie să fie „stranse”.

Vizite mai putine la clinica

Aparatele dentare Damon necesita mai putine vizite la cabinet comparativ cu aparatele dentare traditionale. In cazul aparatelor clasice, pacientul trebuie sa vina la clinica o data pe luna pentru a activa aparatul dentar. In cazul sistemului Damon, aceste vizite se reduc la jumatate (controalele se vor efectua o data la 2-3 luni)

Usor de curatat

Datorita lipsei elasticelor si modulelor, aparatele autoligaturante damon elimina in mare parte placa bacteriana si astfel se curata mai usor.

Cum functioneaza?

Sistemul Damon este o inovatie in ortodontie deoarece eliminia in totalitate aplicarea modulele elastice pe bracketi. Aparatele autoligaturante fixeaza arcul cu o ajutorul unei clapite care tine loc de module si care se inchide/deschide pentru a permite schimbarea arcurilor pe perioada tratamentului ortodontic.

damon-q
DamonQd

Tu ce tip de aparat autoligaturant Damon alegi?

La fel ca si in cazul aparatelor dentare fixe clasice care sunt de 3 tipuri: metalice si fizionomice (ceramice si safir), aparatele autoligaturante Damon sunt de 2 tipuri:

  • Aparat autoligaturant Damon metalic
  • Aparat autoligaturant Damon fizionomic
Aparat Damon Metalic

Aparatul Damon metalic aduce sistemul autoligaturant damon pe bracketii metalici. Singurul dezavantaj al acestui tip de aparat este aspectul, care nu este unul fizionomic.

Aparat Damon Fizionomic

Aparatul Damon fizionomic este cel mai bun aparat autoligaturant atat din punct de vedere al functionalitatii cat si al aspectului. Avantajul fata de aparatul Damon metalic o reprezinta bracketii fizionomici.