Coroana dentara

Recapata-ti zambetul rapid si fara durere cu ajutorul coroanelor dentare. Realizate din materiale premium, de cea mai buna calitate si prin tehnologii moderne digitale, coroanele dentare sunt una din cele mai cautate solutii de catre pacientii care au probleme cu dantura.

Daca ai unul sau mai multi dinti lipsa si nu doresti un implant dentar, sau ai unul sau mai multi dinti foarte afectati, coroana dentara este cea mai buna solutie pentru care poti opta.

Odata cu evolutia tehnologiei, atat materialele din care sunt compuse coroanele si puntile dentare cat si metodele de realizare, asigura naturalete zambetului fara probleme de biocompatibilitate si fara durere.

Care sunt beneficiile coroanei dentare?

 • Un dinte lipsa poate fi inlocuit cu ajutorul unei coroane dentare (prin realizarea unei punti dentare)
 • Dintii foarte afectati pot fi recuperati
 • Impiedica migrarea dintilor vecini in cazul in care un dinte lipseste.
 • Ofera aspectul si culoarea unui dinte natural
 • Redobandirea eficientei masticatorii

Promotii

coroana dentara metalo ceramica 490 lei dentocare

Coroana dentara metalo-ceramica

800 lei

490 lei

Rezervare Coroana Metalo-Ceramica
Nota de confidentialitate

Prin completarea acestui formular sunteti de acord cu Termeni si conditii si Politica de confidentialitate. Datele Dvs. sunt folosite doar pentru a va putea contacta si NU vor fi folosite in scopuri de marketing/publicitate sau transmise catre terti.

coroana dentara ceramica zirconiu 690 lei dentocare

Coroana dentara ceramica zirconiu

1200 lei

690 lei

Rezervare Coroana Ceramica Zirconiu
Nota de confidentialitate

Prin completarea acestui formular sunteti de acord cu Termeni si conditii si Politica de confidentialitate. Datele Dvs. sunt folosite doar pentru a va putea contacta si NU vor fi folosite in scopuri de marketing/publicitate sau transmise catre terti.

Tipuri de coroane dentare

Coroana ceramica pe suport metal

Ofera functionalitate si estetica asemanatoare unui dinte natural la un cost avantajos. Este o solutie optima pentru persoanele care isi doresc un zambet frumos si functional dar au un buget limitat.

Coroana metalo ceramica

Coroana metalo ceramica este o coroana fizionomica (invelisul ceramic prezent pe toate fetele simuleaza destul de exact textura si nuantele naturale ale dintelui natural. La interior este prezent un „schelet” din metal, denumit si „capa metalica”, asemanator unei coroane mici din metal invelita la exterior de ceramica. Acest schelet are rol in rezistenta coroanei, in timp ce stratul exterior este atribuit zonei estetice.

Metalul din coroanele metalo ceramice este un aliaj dentar neferos , cel mai frecvent folosit fiind aliajul de Nichel-Crom. Foarte popular este de asemenea Crom-Cobalt, mai ales pentru pacientii alergici la Nichel.
Coroana metalo ceramica este o coroana rezistenta si cu calitati estetice bune.

Coroana dentara integral ceramica

Obtine o dantura identica cu cea a dintilor naturali si bucura-te de un zambet de invidiat in fiecare zi. Coroanele dentare integral ceramice ofera o estetica impecabila si rezistenta indelungata.

Coroana integral ceramica

Coroana integral ceramica a aparut ca o necesitate estetica. Este cea mai fizionomica coroana disponibila, alcatuita exclusiv din ceramica, fara schelet metalic sau din zirconiu, reprezinta cea mai „naturala” coroana dentara artificiala.

Ceramica este translucenta si poate imbraca o paleta impresionanta de nuante si efecte care mimeaza extrem de bine structura naturala a tesuturilor dentare. Slefuirea dintelui poate fi minima in cazul coroanei integral ceramica, evitand in multe cazuri devitalizarea dintilor slefuiti. Totusi trebuie luate masuri suplimentare in cazul dintilor cu coloratii accentuate pentru ca acestea pot sa transpara prin coroana ceramica modificand aspectul estetic.

Partea estetica nu mai este o problema cand vine vorba de coroanele ceramice pe suport de zirconiu. Castigi un zambet natural, functional si rezistent, pentru care vei fi invidiat.

Coroana zirconiu

Din dorinta de a inlatura dezavantajele coroanelor metalo ceramice, a aparut coroana Zirconiu – Ceramica si cea integral Zirconiu. Zirconiul este „prietenos” cu tesuturile moi, non iritant, biocompatibil. Estetic este superior metalului, fiind alb opac. Rezistenta sa este comparabila cu a metalului, totusi exista cazuri in care metalul nu poate fi inlocuit cu zirconiu (cum ar fi puntile lungi cu multe elemente in corpul de punte, din cauza lipsei de flexibilitate si a sensibilitatii la fortele de forfecare, zirconiul nu este indicat).
Efectul estetic fiind mai usor de obtinut chiar si la grosimi mai reduse ale coroanei, dintii se slefuiesc mai putin ca in cazul coroanelor metalo- ceramice. Desigur acest aspect intereseaza mai putin atunci cand avem de-a face cu pivoti dentari.

Punte dentara 

Atunci cand lipsesc unul sau mai multi dinti, iar pacientul nu doreste implanturi dentare, cu ajutorul puntii dentare redam integritatea arcadei.

Ce este o coroana dentara?

O coroana dentara este un „invelis” care se aplica peste un dinte slefuit sau peste un pivot dentar. Coroana are forma si dimensiunea asemanatoare unui dinte natural si incearca sa redea
functionalitatea, estetica si rezistenta pe care o avea dintele inainte de a fi coronat, sau chiar sa imbunatateasca aceste functii pentru dintii care nu le aveau.
Coroanele dentare artificiale sunt de diverse tipuri:

 • coroane partiale, care acopera doar o parte dinte, de cele mai multe ori ramananad expusa o portiune de dinte in vecinatatea gingiei.
 • coroane totale care acopera complet portiunea vizibila a dintelui;
 • exista coroane „solo” ( elemente unidentare de sine statatoare) sau coroane solidarizate (lipite intre ele, formand o lucrare pluridentara).

In functie de durata de viata si scopul pentru care sunt folosite, coroanele pot fii provizorii sau definitive.

Coroane provizorii

Sunt realizate din materiale acrilice sau compozite, armate sau nu cu schelet metalic in interior. Ele reprezinta o etapa intermediara in tratament, sunt folosite pana la realizarea coroanelor definitive sau pana in momentul in care exista indicatie sau se intrunesc conditiile pentru coroanele definitive. Au rol estetic (cel mai frecvent) si functional (ajuta masticatia, restabilesc rapoartele intermaxilare, mentin spatiile interdentare sau tatoneaza diferite posibilitati pentru a identifica cat mai exact cum trebuie realizate coroanele definitive.
Coroanele provizorii sunt usoare, fragile, fara rezistenta mare in timp. Pot fi purtate de la cateva zile pana la cateva luni, in functie de scopul lor si de ce indica medicul.

Coroane definitive

Sunt cele care se cimenteaza pe termen lung peste bontul sau pivotul dentar. Sunt realizate din materiale mai rezistente, mai variate ca posibilitati.
Au existat mai multe tipuri de coroane dentare definitive de-a lungul timpului care au ramas cu titlu „istoric”, in vremurile nostre existand mai frecvent cateva tipuri de coroane dentare:

 • Coroana metalo- ceramica
 • Coroana Integral zirconiu sau zirconiu- ceramica
 • Coroana integral ceramica

Coroanele dentare se aleg in functie de particularitatile cazului medical in primul rand si apoi tinand cont de optiunea pacientului.

Menu