Coroana metalo ceramica

Coroana metalo ceramica este una dintre cele mai accesate solutii de catre pacientii care au unul sau mai multi dinti lipsa si care isi doresc un tratament cu un buget mai redus dar in acelasi timp un aspect fizionomic placut.

Reprezinta o solutie foarte buna datorita rezistentei sporite comparativ cu alte tipuri de coroane, ofera un aspect placut, natural, datorita invelisului de ceramica care se aplica peste suportul metalic iar pretul lucrarii este unul accesibil.

coroana dentara metalo ceramica

Coroana metalo ceramica este o coroana fizionomica (invelisul ceramic prezent pe toate fetele simuleaza destul de exact textura si nuantele naturale ale dintelui natural. La interior este prezent un „schelet” din metal, denumit si „capa metalica”, asemanator unei coroane mici din metal invelita la exterior de ceramica. Acest schelet are rol in rezistenta coroanei, in timp ce stratul exterior este atribuit zonei estetice.

Metalul din coroanele metalo ceramice este un aliaj dentar neferos , cel mai frecvent folosit fiind aliajul de Nichel-Crom. Foarte popular este de asemenea Crom-Cobalt, mai ales pentru pacientii alergici la Nichel.
Coroana metalo ceramica este o coroana rezistenta si cu calitati estetice bune.

Menu