Aparat dentar metalic

Aparatul dentar metalic este primul aparat ortodontic fix inventat si reprezinta o solutie aleasa de cei mai multi pacienti, chiar si la ora actuala, datorita costului redus si al avantajelor terapeutice pe care le ofera.

Promotie

aparat dentar cu bracketi metalici

Aparat dentar metalic

2200 990 lei

Rezervare Aparat Dentar Metalic
Locatia unde doriti programare: DentoCare Sector 6 (Lujerului - Virtutii)DentoCare Coltea (Universitate)DentoCare Sector 3 (Timpuri Noi)
Nota de confidentialitate

Prin completarea acestui formular sunteti de acord cu Termeni si conditii si Politica de confidentialitate. Datele Dvs. sunt folosite doar pentru a va putea contacta si NU vor fi folosite in scopuri de marketing/publicitate sau transmise catre terti.

Actiunea aparatului consta in dezvoltarea unor forte controlate asupra dintilor, pe o perioada indelungata de timp. Sub presiune, dintii se deplaseaza in directia dorita, ceea ce duce la remodelarea spatiului si obtinerea unei pozitionari corecte a acestora.

In general, dintele se misca cu aproximativ 1 mm pe luna, iar intreg tratamentul ortodontic poate dura intre 6 luni si 2 ani, sau chiar mai mult, in functie de gravitatea problemei.

Un aparat metalic este alcatuit din braketi, elastice, ligaturi, fire ortodontice, benzi si inele metalice pentru molari.

Bracketii sunt componentele aparatului, realizate din metal, care se aplica direct pe suprafata dintilor si sunt menite sa tina fix arcul sau firul ortodontic. Arcul reprezinta principalul mijloc pentru indreptarea dintilor si corectarea malocluziilor.

Aparatul metalic – primul aparat dentar inventat, a cunoscut pe parcursul vremii numeroase imbunatatiri datorita evolutiei tehnologice dentare la nivel global. Acest lucru a usurat foarte mult si modul de percepere a termenului de aparat ortodontic dar si gradul de suportabilitate si confort, care este tot mai mare.

Acesta prezinta numeroase avantaje dar si dezavantaje daca il punem in comparatie cu alte tipuri de aparate dentare fixe.

aparat dentar fix metalic
Avantaje
  • Cel mai mic pret pentru un aparat fix
  • Componentele aparatului sunt rezistente
  • Braketi robusti cu care se lucreaza foarte usor;
  • Este recomandat pentru marea majoritate a anomaliilor dentare sau dento-maxilare;
  • In conditiile in care, pe parcursul tratamentului, se desprinde accidental un bracket de pe suprafata dintelui, acesta poate fi relipit;
  • Dimensiunile braketi-lor sunt mai reduse (comparativ cu alte aparate fixe)
Dezavantaje
  • Mai vizibil decat aparatele fixe fizionomice (ceramice, safir, etc)
  • Uneori provoaca disconfort mai mare la nivelul obrajilor/buzelor decat celelalte aparate dentare (disconfortul dispare in 1-2 saptamani)
Menu