Aparate dentare

Aparatele dentare clasice exista in domeniul stomatologic de zeci de ani si reprezinta cea mai solicitata optiune de catre pacienti datorita costurilor reduse, eficientei si rezultatelor finale foarte bune.

Aparatele dentare clasice sunt dispozitive medicale care se aplica pe suprafata frontala a dintilor (in marea majoritate a cazurilor) si au rolul de a preveni sau a corecta aparitia unor anomalii, iar in acelasi timp ajuta la obtinerea unui zambet estetic si functional.

Un aparat dentar clasic este alcatuit din: bracketi, arc, module elastice transparante sau colorate, ligaturi dar si alte componente ce pot fi folosite de la caz la caz.

Aparatele dentare clasice pe care le folosim in cadrul clinicilor DentoCare sunt produse de compania Ormco, lider mondial in productia si distributia de materiale ortodontice. Astfel, pacientii nostri au garantia calitatii produselor pe care le folosim.

Tipuri de aparate dentare

Aparatul dentar metalic este solutia aleasa de cei mai multi pacienti datorita costului redus dar si a avantajelor terapeutice pe care le ofera.

Avantajele sunt urmatoarele:

 • Cel mai mic pret, comparativ cu restul aparatelor dentare clasice.
 • Rezultate foarte bune la finalul tratamentului.
 • Ideal pentru marea majoritate a anomaliilor dentare sau dento-maxilare.
 • Dimensiunile reduse comparativ cu aparatele dentare fizionomice (aparate ceramice sau safir).
 • Se poate personaliza cu ajutorul modulelor elastice colorate.

Aparatul dentar metalic folosit in clinicile DentoCare este Mini Diamond Twin produs de compania Ormco, liderul mondial in productia si distributia de materiale ortodontice.

aparat dentar fix metalic
Aparat dentar ceramic

Aparatul dentar ceramic este un compromis, o cale de mijloc, intre aparatele dentare metalice si cele de safir. Datorita culorii bracketilor (alb opac) care se apropie de culoarea dintilor si a elasticelor albe/transparente, aduce un plus de estetica comparativ cu aparatul metalic.

Avantaje:

 • Estetica superioara comparativ cu aparatul metalic.
 • Rezultate foarte bune la finalul tratamentului.
 • Cost redus, comparativ cu aparatul dentar cu bracketi safir.

Aparatul dentar cu bracketi safir este cea mai buna alegere pentru persoanele care vor sa ca aparatul dentar sa treaca neobservat. Este solutia ideala pentru pacientii care doresc o estetica superioara pe durata tratamentului ortodontic.

Avantaje:

 • Poate trece aproape neobservat datorita bracketilor transparenti
 • Rezultate foarte bune la finalul tratamentului.
 • Este foarte rezistent

Aparatul dentar cu bracketi safir folosit in clinicile DentoCare este Inspire ICE, produs de compania Ormco, lider mondial in productia si distributia de materiale ortodontice.

Menu